26 Eylül 2012 Çarşamba

Çin olayı ve TR firmalarına sitemim

Rks babamın oğlunun firması değil ama artık TR de iyi şeyler yapılmasını istiyorum. RKS, Kuba da olduğu gibi getir buraya yalandan şasi yaptır ( el ile kaynattırılan şasilerde yamukluk oluyor ), parçaları montele montele gönder den kurtulsun isterim. Sadece RKS değil diğer sözüm ona Motosikletçiler içinde aynısı geçerli.

Gaziantep te duyduğum kadarıyla " Gördüğü makinanın aynısnı hemen yapabilecek " düzeyde usta - firmalar varmış.

Bizim neyimiz eksik elin çininden malezyalısından. hiç olmadı şuanki üretim bantlarını bile yapsalar tamamdır. Alt sınıf cc grubundaki motorlar ( 100, 125, 150, 200, 250 karbüratörlü olanlar ) TR de rahatlıkla yapılabilir bence. Akıl vermek gibi olacak ama :)

1 ) Şasileri makinelere kaynattırtıracak bir robotik sistem yapılabilir.

2 ) Elektronik aksam için üretilemiyorsa alınabilir sıkıntı değil ( ama bununda yapılması lazım )

3 ) Elektrik aksamı kolaylıkla yapılabilir ( görüşündeyim )

4 ) Akü ve Lastik deseniz Yerli üretim firmaları var zaten.

5 ) Grenaj ve diğer plastik kalıpları yapan bir sürü firma var.

benim dışardan gördüğüm kadarı bu. Elbette bu kadarla bitmiyordur, mutlaka eksikler vardır bu maddeler de ama artık bu yapılmalı.

Usta yetiştirilmesi gerekiyosa yetiştirin, Makine alınması gerekiyosa devletin destekleri var, paranız yetmiyosa desteklerle alın. Önce alın, sonra o makineye bakarak kendiniz birşeyler katıp geliştirin o makineyi.

Bu yazı uzar gider ama gerek yok. demek istediğim anlaşılmıştır.

Umarım bu yazılanları okuyan, forumları - kullanıcıları takip eden TR deki motosiklet firmaları yöneticileri vardır ve birşeyler yaparlar.

2 yorum:

  1. Yazdıklarının hepsini mislisi ile yapan firmalar, ülkenin bütün coğrafyalarında mevcut. Far ampülünden tutta, kaliteli grenaja ve dijital sayaçlara kadar. Ama Birlik olup, dirlik olup, cesaretlenip birşeyler yapmak, ilk adımı atmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler Hasan. inş. dediklerimizi yapacak birileri çıkar...

    YanıtlaSil